Artikler

Test av: whisky med lett røykpreg

Test av: whisky med lett røykpreg

I Vin&Brennevin 4/21 kunne dere lese om whisky med veldig lett eller uten røykpreg, som en introduksjon til whiskyens verden, da det ofte er røykgraden som skremmer en del fra å forsøke ulike whisky. I år fortsetter vi med whisky med litt mer røykpreg, disse verken smaker eller lukter som et «askebeger», men har et elegant og fint preg av røyk.

Her får du italiensk smakseleganse med godt øl. I Oslo

Her får du italiensk smakseleganse med godt øl. I Oslo

Det er en liten bit Italia som man finner litt bortgjemt i Bernt Ankers gate, og en av de mest unike restaurantene Oslo har å by på. For her serveres ikke bare autentiske retter fra de mange krikene og krokene av Italia, men her får man det servert med landets mest kortreiste øl!

Norgesmesteren serverer rød vin til rød fisk

Norgesmesteren serverer rød vin til rød fisk

For fem år siden tok han vinkelnerutdannelse og gikk ut som best i klassen. Nå jobber han på en av Norges mest ærverdige restauranter og i januar i år vant han NM for vinkelnere. 25 år gamle Nikolai Haram Svorte liker å pushe mot nye mål og utfordre vedtatte regler.

Lille Leland – Norges eneste bryggerihotell

Lille Leland – Norges eneste bryggerihotell

Rogaland er uten tvil et av landets beste destinasjoner for folk som er glade i gode smaker, servert enten i glass eller på tallerken. Her finner man Michelin-restauranter, flere av landets beste matprodusenter, internasjonalt anerkjente bryggerier og en av landets største matfestivaler; Gladmat. Så det er ikke så rart at når det også gir inspirasjon til å tenke nytt og annerledes, noe som gjør at man rett utenfor finner Norges eneste bryggerihotell; Lilland Bryggerihotell.

Bobler for kunsten – og det essensielle grunnlaget

Bobler for kunsten – og det essensielle grunnlaget

Den katalanske vinprodusenten Llopart og den norske malerinnen Cathrine Bergsrud har minst en ting til felles. For at sluttproduktet skal bli av ønsket kvalitet, må det alltid legges et godt grunnlag.

Fra arkivet: Malolaktisk gjæring

Fra arkivet: Malolaktisk gjæring

Denne artikkelen ble første gang publisert i 2017. Før var malolaktisk gjæring et av vinens mysterier. Dette kan

Whiskyskolen: Bourbon

Whiskyskolen: Bourbon

Når en hører om sprittypen Bourbon, går manges tanker ofte til Jack Daniels. Men fakta er at den berømte firkantede flaska kun de kuleste tøffi gene drikker ikke er Bourbon, men Tennesse Whisky! (Den mest solgte Bourbonen siden 1970 er faktisk Jim Beam)

Det beste ølet til påskematen

Det beste ølet til påskematen

Påske er en fest for veldig mange over hele verden, og selv om mange i Norge tenker påskefjell, hyttekos og skitur, er påske en høytid med veldig stor variasjon. Felles for de fleste påskefeiringene er at den involverer at man samles med venner og familie, for å nyte god mat og drikke og nyte livet noen late dager.

Fra arkivet: Vindrømmen i Sør-Frankrike

Fra arkivet: Vindrømmen i Sør-Frankrike

De møttes på den lokale kafeteriaen en kveld under innhøstingen. Hun var en ung amerikaner som ville lære mer om vin. Han var en sveitsisk bankmann som hadde fulgt barndommens drøm om å jobbe med jorda. I dag produserer de naturlige, fruktige viner med tydelig terroirfokus fra det vakre landskapet helt sør i Frankrike.