Vin+

Som abonnent på Vin og Brennevin får du tilgang til premium innhold, og god innsikt i hva som rører seg mellom sesongene. Abonner i dag og få full tilgang du også!

Fra arkivet: Aurora Spirits – verdens nordligste destilleri

Fra arkivet: Aurora Spirits – verdens nordligste destilleri

Hva har en lege, en dykker og en frisør til felles? Interesse for arktiske mat- og drikkeopplevelser! En samtale i en badstu i en hytte i Lyngdalsalpene - 3 venner diskuterer likheten mellom Skottland og Norge og hvorfor Norge ikke har samme whisky og lokalmatkultur. De bestemmer seg for å gjøre noe med det!

Test av: whisky med lett røykpreg

Test av: whisky med lett røykpreg

I Vin&Brennevin 4/21 kunne dere lese om whisky med veldig lett eller uten røykpreg, som en introduksjon til whiskyens verden, da det ofte er røykgraden som skremmer en del fra å forsøke ulike whisky. I år fortsetter vi med whisky med litt mer røykpreg, disse verken smaker eller lukter som et «askebeger», men har et elegant og fint preg av røyk.

Test: Spansk fatlagret hvitvin

Test: Spansk fatlagret hvitvin

Mange forbinder spansk fatlagret vin med rødvin og gjerne Rioja - og det med rette. Men Spania har

Her får du italiensk smakseleganse med godt øl. I Oslo

Her får du italiensk smakseleganse med godt øl. I Oslo

Det er en liten bit Italia som man finner litt bortgjemt i Bernt Ankers gate, og en av de mest unike restaurantene Oslo har å by på. For her serveres ikke bare autentiske retter fra de mange krikene og krokene av Italia, men her får man det servert med landets mest kortreiste øl!

Månedens brennevin: Berserker fra Flåm

Månedens brennevin: Berserker fra Flåm

I norrøn mytologi var en Berserker grepet av et vilt raseri der en angrep alt omkring seg, en

Norgesmesteren serverer rød vin til rød fisk

Norgesmesteren serverer rød vin til rød fisk

For fem år siden tok han vinkelnerutdannelse og gikk ut som best i klassen. Nå jobber han på en av Norges mest ærverdige restauranter og i januar i år vant han NM for vinkelnere. 25 år gamle Nikolai Haram Svorte liker å pushe mot nye mål og utfordre vedtatte regler.

Lille Leland – Norges eneste bryggerihotell

Lille Leland – Norges eneste bryggerihotell

Rogaland er uten tvil et av landets beste destinasjoner for folk som er glade i gode smaker, servert enten i glass eller på tallerken. Her finner man Michelin-restauranter, flere av landets beste matprodusenter, internasjonalt anerkjente bryggerier og en av landets største matfestivaler; Gladmat. Så det er ikke så rart at når det også gir inspirasjon til å tenke nytt og annerledes, noe som gjør at man rett utenfor finner Norges eneste bryggerihotell; Lilland Bryggerihotell.

Bobler for kunsten – og det essensielle grunnlaget

Bobler for kunsten – og det essensielle grunnlaget

Den katalanske vinprodusenten Llopart og den norske malerinnen Cathrine Bergsrud har minst en ting til felles. For at sluttproduktet skal bli av ønsket kvalitet, må det alltid legges et godt grunnlag.

Whiskyskolen: Bourbon

Whiskyskolen: Bourbon

Når en hører om sprittypen Bourbon, går manges tanker ofte til Jack Daniels. Men fakta er at den berømte firkantede flaska kun de kuleste tøffi gene drikker ikke er Bourbon, men Tennesse Whisky! (Den mest solgte Bourbonen siden 1970 er faktisk Jim Beam)