Vin+

Som abonnent på Vin og Brennevin får du tilgang til premium innhold, og god innsikt i hva som rører seg mellom sesongene. Abonner i dag og få full tilgang du også!

Pieropan – nytt maktsentrum i Soave

Pieropan – nytt maktsentrum i Soave

Soave er en magisk liten by i nord-italia, dominert av den ikoniske middelalderborgen man kan se på lang avstand. Her produseres noe av det beste Italia har å by på når det kommer til hvitvin, produsert på druen Garganega. Regionen som ligger øst for Verona har hele 7000 hektar vinmark, hvor 88% består av nettopp denne druen.

Trendy restauranter og barer

Trendy restauranter og barer

Vi leter verden over etter kule og trendy steder som kan inspirere oss som jobber i bransjen eller oss som drømmer om neste fantastiske ferieopplevelse.

Et dansk whiskyeventyr

Et dansk whiskyeventyr

Nordiske produsenter av whisky er ikke fremmed i 2022, vi har flere whisky produsenter her til lands. Men slik var det ikke i 2006, da Stauning Whisky destilleri fikk sitt hjerte av det aller første destillatet de hadde produsert.

Norges største test av alkoholfritt øl

Norges største test av alkoholfritt øl

Utvalget av alkoholfritt øl øker i takt med at interessen for alkoholfrie produkter stadig blir større. Vi har testet alt vi har fått tak i av alkoholfritt øl. Bare én får terningkast 6.

Øldestinasjonen Nederland

Øldestinasjonen Nederland

Vil du oppleve en fantastisk verden av spennende smaker, nye bryggerier og uredde smaker? Da bør du sterkt vurdere å ta turen til Nederland!

Disse modne vinene fra Bordeaux er meget gode kjøp!

Disse modne vinene fra Bordeaux er meget gode kjøp!

Det finnes mange gode Bordeauxkjøp på Vinmonopolet, og selv om mange av de krever en del år i kjelleren så finnes det også noen som allerede har fått litt alder og fortsatt ikke koster alt for mye... Vi tipser dere om noen gode, modne Bordeauxkjøp som ikke tømmer lommeboka di helt!

Dronningen av Piemonte

Dronningen av Piemonte

Kompleks duft som spenner fra røde bær og blomster til skogbunn, sopp og lær. Intens syrestruktur og heftige tanniner. Ved første møte kan dronningen av Piemonte virke lite imøtekommende. Men når man blir bedre kjent med henne er det store opplevelser som venter.

Bli kjent med South Australia

Bli kjent med South Australia

Australia er et relativt ungt vinland som gjennom de siste 30 årene har vært gjennom en enorm utvikling. Stort fokus på merkevarebygging, teknologi og utvikling har gjort Australia til et av de mest vinproduserende landene i verden. De siste årenes fokus på stedegne terroirviner gjør at det er mye spennende vin å finne «down under»

Gylne dråper Sherry

Gylne dråper Sherry

I denne artikkelen har vi valgt å fokusere på sterkvinen Sherry, tørr sådan, og som en artig liten tvist: brennevin på sherryfat!