Brennevin

Rommens Hjemland

Rommens Hjemland

Forløpere til rom oppsto på sukkerplantasjene over hele Karibia, etter at slaver oppdaget at biproduktet i sukkerproduksjonen kunne gjæres, og brukes som alkohol. Men det var på Cuba man først og fremst kommersialiserte rom, og solgte det til de store masser.

Bitter

Bitter

Cocktailingrediensen du ikke visste at du trengte!

Whisky uten (mye) røykpreg

Whisky uten (mye) røykpreg

I følge statistikken er ca. 30% av whiskydrikkere kvinner, kanskje et høyt tall for de som trodde at

Påskedrikke

Påskedrikke

Det er aldeles straks påske og den er ganske sen i år, men da er det desto bedre å nyte et deilig glass hvitvin eller bobler i solveggen!

Påskecocktails

Påskecocktails

Hva som blir din påskecocktail i år får bli opp til deg, men vi har noen forslag i tilfelle kreativiteten har tatt påskeferie!

Søt avslutning

Søt avslutning

Det er på tide å senke lysene, finne pleddet og godsakene. Om du foretrekker gyldne dråper i form av Sauternes eller Tokaj, mørke i form av portvin eller en fruktig likør, nå er tiden for å kose seg.

Sterk avslutning

Sterk avslutning

Noen liker en søt en etter middag, noen en sterk en. Hvorvidt noen av de har en reell effekt på fordøyelsen får ekspertene diskutere, vi vil bare nyte noe godt i glasset. Vi har samlet to kategorier, så her bør det finnes noe for alle, vi begynner med den sterke:

Redaktøren tipser

Redaktøren tipser

Nå har dere fått mange akevitt-tips på sidene før av vårt brennevinspanel, men her er likevel noen ekstra akevitter redaktøren vil tipse om:

Bareksten-drinker

Bareksten-drinker

Osberg Du trenger: • 30ml Bareksten Botanical Aquavit • 20ml Sitronjuice • 20ml Sukkerlake • Tørr Hardanger Sider