This website uses cookies so that we can provide you with the best user experience possible. Cookie information is stored in your browser and performs functions such as recognising you when you return to our website and helping our team to understand which sections of the website you find most interesting and useful.

Helt vilt med CVNE!
Rioja er en vinregion i Spania, som ikkje lenger over-eiker sine viner. En av de produsentene som er tradisjonelle familiebedrifter, men som likevel ønsker fornyelse, er CVNE. Navnet står for Compañia Vinicola del Norte de España. Etablert i 1879, har vinprodusenten en lang og flott historie. Noen kjenner sikket til deres Imperial-serie, som er noe av det beste man kan få av vin fra Rioja. Vi har testet mat og vin med Kulinarisk Institutt. Her er resultatet.
Lammebog «Osso Bocco» i Gremolata olje
Brunet lammekjøtt, bressert i tomat, sammen med løk, gulrot, selleri. Gremolataolje er
olivenolje med raspa sitronskall, bladpersille og blansjert hvitløk.
Vinvalg:
CVNE Reserva 2002 Magnum
Contino Reserva 2006
Helstekt lammesadel med kremet aubergine kompott og rosmarin/sennepssjy
Lammerygg stekes til 55C, sammen med hvitløk og rosmarin. Aubergine, stekes,til den blir
myk, skrap ut fruktkjøttet og kok opp med kremfløte, hvitløk, sitron.
Vinvalg:
CVNE Gran Reserva 2004
Imperial Gran Reserva 2001
Rosmarinstekt Lammefilet, steinsopp, spinat og sherrysjy.
Lammefilet stekes som lammerygg. Stek steinsopp og spinat med smør og hvitløk. Sherrysjy
lages med karamell, løk, hitløk, timian, sherryeddik, sherry, hvitvin, og lammekraft.
Vinvalg:
CVNE Reserva 2008
Imperial Gran Reserva 2001
Rosmarinstekt lammelår med kremet potetkake, ristede nøtter og rødvinssjy
Lammelår stekes som lammefilet. Skivet potet svettes i kaserolle med klaret smør, til poteten
slipper stivelse og blir klissete. Da tilsettes hakket sjalottløk, hvitløk og timian. Rør godt om
og kok inn med litt kremfløte. Legg over i ovnsfast form og bak gylden i 160C ovn.
Vinvalg:
Imperial Gran Reserva 2001
Imperial Gran Reserva magnum 1999
Contino Gran Reserva 2004
Rype med savoykål og kremet morkelsaus
Rypebryst surres i panne med litt smør, timian og hvitløk(skal være medium-minus). Kål
blansjeres og varmes opp med smør. Til morkelsausen brukes oppbløtte toppmorkler, som
renses nøye for sand. Fres morkler og løk i smør. Hell over hvitvin, kylling/rypekraft og kok
inn. Tilsett kremfløte, kok inn noe, jevn med litt maizena, smak til med salt, pepper og litt
sitron.
Vinvalg:
Contino Gran Reserva 2004
Reinsdyrytrefilet med tyttebærpære, selleripuré og kryddersjy.
Reinsdyrfilet stekes til 52C, sammen med hvitløk, timian og smør. Pærer skrelles, deles og
trekkes ferdig i en tynn sukkerlake med masse tyttebær. Selleri kokes mør i vann og mikses
sammen med kremfløte. Smakes til med salt og sitron. Kryddersjy er viltkraft kokt med
portvin, kardemomme, kanel, nellikspiker.
Vinvalg:
CVNE Reserva magnum 2002
Contino Reserva 2006
Imperial Gran Reserva magnum 1999