1975 Views

Påskelam med øl

Påskelam er noe som alltid gir glede og fulle mager i påsketidene. Påskelam har sitt utspring i jødedommen, og går flere tusen år tilbake i tid. I Det gamle testamentets 2. Mosebok, kan man lese om offerskikken som ble gjort før flukten fra Egypt. En del land fortsetter denne skikken, selv om jøder ikke lenger slakter påskelam. I Norge, som i mange andre land, er det fortsatt veldig vanlig å spise lam til påske. Det har dog for mange liten religiøs betydning, men mer om tradisjoner og skikker.

April 15, 2021
Påskelam med øl
Skrevet av:

Jørn Idar Kvig

I Norge er det gjerne lammelår man lager til påske, og det er et slags rituale rundt akkurat dette. Det er et kjøttstykke som trenger lang tid på bli ferdig i ovnen, og de deilige aromaene henger i kjøkkenet hele...

Logg Inn

Er du allerede abonnent?

  • 1 ÅRS ABONNEMENT

    - FIRE UTGAVER AV MAGASINET I POSTEN

    - TILGANG TIL DIGITALE MAGASINER

    - FULL TILGANG TIL DIGITALT INNHOLD

    Kr 599
    Bestill
  • 1 ÅRS DIGITALT ABONNEMENT

    - TILGANG TIL DIGITALE MAGASINER - FULL TILGANG TIL DIGITALT INNHOLD
    Kr 499
    Bestill
  • 1 MÅNEDS DIGITALT ABONNEMENT

    - TILGANG TIL DIGITALE MAGASINER

    - FULL TILGANG TIL DIGITALT INNHOLD

    - PRØV 1 MÅNED GRATIS

    49 Kr
    Bestill
Sett ditt passord for digital lesetilgang

Følg oss på sosiale medier

ABONNER PÅ NYHETSBREVET

For å se hvordan vi bruker din informasjon, ta en titt på vår Privacy policy