Vinreiser

Pieropan – nytt maktsentrum i Soave

Pieropan – nytt maktsentrum i Soave

Soave er en magisk liten by i nord-italia, dominert av den ikoniske middelalderborgen man kan se på lang avstand. Her produseres noe av det beste Italia har å by på når det kommer til hvitvin, produsert på druen Garganega. Regionen som ligger øst for Verona har hele 7000 hektar vinmark, hvor 88% består av nettopp denne druen.

Trendy restauranter og barer

Trendy restauranter og barer

Vi leter verden over etter kule og trendy steder som kan inspirere oss som jobber i bransjen eller oss som drømmer om neste fantastiske ferieopplevelse.

Domaine des Enfants: Vindrømmen i Sør-Frankrike

Domaine des Enfants: Vindrømmen i Sør-Frankrike

De møttes på den lokale kafeteriaen en kveld under innhøstingen. Hun var en ung amerikaner som ville lære mer om vin. Han var en sveitsisk bankmann som hadde fulgt barndommens drøm om å jobbe med jorda. I dag produserer de naturlige, fruktige viner med tydelig terroirfokus fra det vakre landskapet helt sør i Frankrike.

Granbazán

Granbazán

Bodegas Granbazán ligger i Rias Baixas, som er en kjent vinregion nord i Spaina. Vinmarkene ligger i Val

Skåne –  Et mat- og drikkemekka hos söta bror!

Skåne – Et mat- og drikkemekka hos söta bror!

Nå har det endelig begynt å åpne opp for mer reising, land etter land får flere fullvaksinerte og det meste er mye enklere tross økende smittetall. Det kan dog se ut som om å forlate kontinentet fortsatt kommer til å være litt trøblete og det kan også føles tryggere å reise til söta bror slik situasjonen er nå, hvorfor ikke begynne i Skåne? Redaktøren fikk et skikkelig crash-course i det matog drikkemekkaet Skåne er i høst, og sitter igjen dypt imponert over både hoteller, vingårder og andre drikkeprodusenter samt maten. La oss dra til Skåneregionen!

Dypdykk:Tanniner

Dypdykk:Tanniner

I serien dypdykk tar vi en nærmere titt på ulike tema innen vin- og brennevinsverdenen, litt nerding om du vil. I dette nummeret har vi valgt tanniner, elsket og hatet – men noe man uansett må forholde seg til om man skal utforske vinens verden.

Digital smaking med Tyler

Digital smaking med Tyler

I slutten av januar i år hadde undertegnede en interessant smaking med den amerikanske vinprodusenten Tyler Winery og vinmaker og eier Justin Tyler Willetts. Vi snakket om terroir, miljø, branner og selvfølgelig koronasituasjonen, samt smakte vinene som er tilgjengelig i Norge, disse passer selvfølgelig godt inn i grillsesongen.

Årets rosèvintest!

Årets rosèvintest!

Her har vi smakt mange forskjellige rosèviner, i ulike stiler og fra ulike land. Det bugner av ulike rosa viner på Vinmonopolet i disse dager. I tilegg har vi tatt med et knippe rosè Champagne, i håp om at det snart er koronalettelser og feire. God sommer!

En musserende familie

En musserende familie

Hva får du når både mor, far og datter er lidenskapelig opptatt av å lage musserende vin? Masse nydelig vin fra tre forskjellige vinhus vel! Vi begynner med mor.